Hoe 10 (+1) Mythes je van meer Liefhebben kunnen afhouden

Hoe 10 (+1) Mythes je van meer Liefhebben kunnen afhouden

Nou, ik begin maar gewoon met wat zaken waar jij wel eens last van kunt hebben onklaar te maken. Of anders gezegd: ik schuif het gordijn wat verder open zodat je meer kunt zien dan je her en der wellicht soms doet. Dat er even weer licht op schijnt, of een ander licht.
Niet dat je zelf niet al onderzoekend bent.. nee, dat zou ik niet zeggen.. Maar omdat we snel gevangen zitten.

Het is wat..
We zitten vol met beelden en ideeën zonder dat we dat of die persé willen, of in de gaten hebben. Onbewust houden we zo ook de Liefhebber in ons meer op afstand dan we willen, zetten we onszelf gevangen in de waan van de dag of in ons aanname systeem bijvoorbeeld. Niet weten hoe anders, dus dan maar doorgaan met wat je al deed.
In die beperkte ruimte voelen we ons niet zoals we echt deepdown willen.

Er zijn mythes genoeg die ons in een greep houden. Ik had wel door kunnen gaan tot 50 and beyond.
Want er zijn veel, vaak kleine dingen die grooote impact hebben, verhalen in ons die ons vaak onbewust tegen houden om de rooskleurigere kant te ervaren.
Ik open met deze 10 + 1. Dit zijn, om eens mee te beginnen, wat basis misverstanden die als mythe doorleven.
Niet alle mythes zullen ook jouw mythes zijn. Maar het is misschien wel interessant om eens te kijken waar je er toch een zweem van in jouw systeem en dagelijksheid houdt, zodat je minder Alive & Loving bent dan je wilt, dan je bent.
We gaan de mythes ontsluieren en ik reik je daartoe interessante sleutels aan.

Een ingang om even opnieuw te exploreren.
Een ingang waardoor jij je meer en meer kunt gaan overgeven aan de Liefhebber in jou die zo graag meer en vaker aan het licht wil komen. Die jou echt vervult.
Die jou dagelijks meer Zindering, Levenslust en Kunst van Liefhebben brengt.

Feeling it..?

Here we go.

Zet je roze bril maar vast op.

 

Opper Mythe: Mannen en Vrouwen zijn gelijk

Sleutel tot Ontsluiering 

Think again. Durf het verschil aan. En vier het!

Mannen en vrouwen zijn gelijkwáárdig, maar zeker niét gelijk. (Grappig weetje: er zijn meer verschillen tussen man&vrouw ontdekt dan tussen de Bonobo aap & mens!) Doordrongen zijn van dat we gelijkwaardig zijn én verschillend, maakt het juist feestelijk en aantrekkelijk. Binnen de Academie voor Liefhebben maken we ruim gebruik van het verlangen dat groots is ontstaan de laatste tijd bij zowel mannen als vrouwen om juist weer meer in hun ‘mannelijkheid’ of ‘vrouwelijkheid’ te komen.

‘Uitgeklede’ versie voor een snel idee van het spectrum
De meeste vrouwen hebben een feminiene essentie, grond, in zich. De meeste mannen een masculiene. Die twee polen trekken elkaar aan. Dat willen we! Hoe groter die spanningsboog, hoe meer aantrekkingskracht. Het is onontkoombaar, net als magneten.
..Lees verder over de Opper mythe

 

 

Mythe 1: Maar ik ben toch al een Liefhebber?

 

Sleutel tot ontsluiering

Ga kijken en check it out!

Wat ís een Liefhebber?
De Academie voor Liefhebben heeft zo zijn eigen kijk op Liefhebber zijn.. Een eigen beschrijving. Er is zelfs ‘een wo(o)rdenboek’ 😉
Liefhebber in 10 punten uiteengezet, uit het ‘Liefhebber wo(o)rdenboek van de Academie’:

  1. Een man of vrouw die houdt van een diepe intimiteit beleven met zichzelf, het leven en een geliefde. They wanna feel Alive & Loving! Of ze nu single zijn of een relatievorm hebben ook met een ander, ze gaan voor grotere kwaliteit van leven.
  2. Een man of vrouw die meer ruimte wil creëren of benutten, om meer te kunnen proeven van het volle leven.
  3. Die volledig durft te (gaan) zijn in zijn mannelijkheid en in haar vrouwelijkheid, living The Next Step. .
    .. Lees verder over Mythe 1

 

 

Mythe 2: hij moet meer de leiding nemen en zij minder zeuren

2.a. “Hij mag wel wat meer presence hebben en wat meer de leiding nemen, er echt en steady voor me zijn. Dan zou onze relatie een stuk leuker en waardevoller zijn.”

b. “Wanneer zij nou niet steeds zo’n control-freak is, niet steeds aan mijn hoofd zeurt en wat zachter en toegankelijker is, dan zou onze relatie een heel stuk fijner zijn en voel ik me meer op mijn plek.”

 

Sleutel tot Ontsluiering

Begin bij jezelf!

Dat is dé sleutel. Beide gedachtes, wensen, kloppen.. de mythe hier echter is: de ander moet beginnen. Je begint zélf. Wees al meer hoe je zou willen zijn. Voel hoe dat is. Wacht niet op de ander.
Magic will happen.
.. Lees verder over Mythe 2

 

 

Mythe 3: Dat er minder contactvolheid en intimiteit is komt gewoon doordat we het druk hebben, dat hoort er bij

 

Sleutel tot Ontsluiering

Creeër- en benut ruimte om Lief Te Hebben!

Ruimte maken voor Liefhebben zorgt voor een herstel en vergroting van intimiteit.
Om te beginnen: zorg dat je dagelijks minstens 1 contactmoment hebt van een paar minuten waarin je elkaar even helemaal ziet en hoort én vooral ook: aanraakt. Als man en als vrouw – als Lover – Liefhebber: niét als moeder/vader/collega/huisgenoot/klant etc.

Dit is basis, geen excuses dus.
Ga genieten van jezelf en jouw lief in contact met elkaar, moet je eens zien hoe anders je- en de wereld er daarna uitziet.

Het is ook juist goed om regelmatig alleen te zijn, zonder je lief.

..Lees verder over Mythe 3

 

 

Mythe 4: Ik wil voorlopig geen relatie, aan mijn lijf geen polonaise. Ik zit niet te wachten op de volgende liefdes-illusie; ik kan prima alleen zijn

 

Sleutel tot Ontsluiering

Draai het om!

Je wilt een intens vervullende relatie, graag fijne ‘polonaise’ aan je lijf en je kijkt uit naar een Liefhebbend leven. Je hebt als basis een prachtige relatie met jezelf en het leven.

Teleurstelling komt veel voor in relaties; dat wil niet zeggen dat je geen relatie (meer) wilt. Alleen niet meer op de manier die je kent.
Tijd voor The Next Step: hoe meer jij de weg van de Liefhebber bewandeld, hoe meer je groeit naar een relatie die jou wel vervult.

Je bent dan zelf klaar voor de soort partner of relatie die je wilt, en je wordt aantrekkelijk voor deze man(nen) en/of vrouw(en).Ook binnen een bestaande relatie gaan dingen shiften wanneer iemand begint met zich meer te richten op Liefhebben.
Een nieuwe realiteit dient zich aan. En ja.. dat kan echt!
.. Lees verder over Mythe 4

 

 

Mythe 5: Het is wel niet perfect zo, mijn relatie, of mijn singleschap, het is wel het beste wat er in zit voor mij

 

Sleutel tot Ontsluiering

Don’t settle for less! Ga voor the good stuff.

De relatie die je hebt of wilt kun je onderscheiden in ‘good stuff’ en ‘less good stuff’. Je kunt kiezen. Als je single bent, heb dan de beste relatie die je je kunt voorstellen met jezelf en je leven. Dat loont en vervuld in het moment, én in een volgende relatie(keuze). Een m/v gevuld van (zelf)liefde is onweerstaanbaar voor m/v’s die dat ook zijn. Geen holle vaten meer, maar gevulde liefde. Jammie.

In of bij een relatie, kies voor de beste match en laat je liever niet verleiden tot minder dan wat je zou willen.
..Lees verder over Mythe 5

 

 

Mythe 6: Ik wil meer liefde ervaren en dat kan niet zonder (goeie) relatie

 

Sleutel tot Ontsluiering

Stop met je (bewust of onbewust) af te sluiten!

Liefde is fenomenaal en alom tegenwoordig. Het is veelkleurig en veelvormig. Je hebt alleen jezelf nodig als kanaal het te kunnen ervaren. Wanneer je echt in verbinding bent met jezelf, het leven zelf en mensen om je heen zul je altijd liefde kunnen toestaan en je rijk voelen. Een (goeie) relatie of een geliefde kan zorgen voor het dieper ervaren van die liefde in jou, maar het je nooit brengen! (Wel kan een Lief je heel veel fijns geven natuurlijk en je kunt in elkaars aanwezigheid makkelijker tot diepere Liefde komen!)

Liefde is. Het enige dat een mens kan doen, is zich zelf afsluiten van liefde (afgescheiden gevoel) of openen voor liefde (verbonden gevoel). Zo bepaal je zelf of je aangesloten bent op het kanaal van de liefde, of niet.
..Lees meer over Mythe 6

 

 

Mythe 7: Je kunt alleen seks hebben als je opgewonden bent. Als je opgewonden bent betekent dat automatisch dat je seks wilt en hebt. Voor mannen en vrouwen werkt dat hetzelfde

 

Sleutel tot Ontsluiering

Stap uit je vastgezette beelden over seks, stap in de ongekende mogelijkheden met seks!

Door de ‘dezetijdse’ manier van definieren waar seks begint, wordt seks makkelijk gedevalueerd tot een staat van opwinding met een doelgerichte beweging’.

Seks als Liefhebber is meer
Het is het samenbrengen van de energie en lichamen (waar er meer dan één is) en in een liefdesspel komen dat alle kanten op kan: langzaam, zorgzaam, wild, teder, ontdekkend, alle zintuigen gebruikend, je te láten bewegen, als man, als vrouw door de energie van je essentie én door je mee te laten voeren in hoe je lijf bewegen wil, zonder ‘plaatjes’ en ‘gewoontes’, mét vrijheid en bewustzijn. In intimiteit. Contactvol. En de tijd ruim nemend. Ladies love that!
En dat ga je merken.

Geen kort door de bocht protocol van voorspel-daad-naspel. Die termen lijken te star geworden kaders van ‘vrijen’ waar we ons ongemakkelijk in bewegen (Wat nu? Doe ik het wel goed? Etc..).
En zeg nou zelf.. vrijen, klinkt dat eigenlijk niet heerlijk vrij? Precies.
.. Lees verder over Mythe 7

 

 

Mythe 8: Én vrijheid, én liefde, én levenslust, én verlangen, én pleasure willen ervaren.. dat is wel wat veel gevraagd

 

Sleutel tot Ontsluiering

Vraag gerust om alles wat ook jóu toekomt!

De weg van de Liefhebber gaat blijkbaar wel over rozen. Door juist dit alles te omarmen en je toe te eigenen ga je van binnen en van buiten ‘aan’.
En we zijn gek op mensen die aan zijn. Die zijn aan-trekkelijk. Compleet in zichzelf, fantastisch om mee te zijn in samen-zijn. En ze doen de dingen die er werkelijk toe doen.

En natuurlijk komen we soms ook doornen tegen, een Liefhebber gaat niets uit de weg maar volgt de weg van in verbinding blijven met jezelf, liefde en je essentie als man of vrouw, je masculiene en feminiene kanten en kwaliteiten.
..Lees verder over Mythe 8

 

 

Mythe 9: Ik krijg weinig of geen klachten, dat betekent dat het goed zit tussen ons. Ook binnen ons seksleven

 

Sleutel tot Ontsluiering

Kunnen je oren het horen? Kan je mond het zeggen? Speak up, listen in.

Het feminiene in ons (m/v) spreekt zich uit over gevoelens en wensen. Met name vrouwen moeten meer leren zich uit te spreken (ja echt..). Uitspreken vóórdat er lading op is gekomen en een emotionele uitspatting het gevolg is, of vóórdat er een terugtrek beweging komt en een emotionele implosie aan de gang is.
Dat kan heel spannend lijken of zijn, je zult versteld staan van het resultaat. Dat deed ik ook.

Een nieuwe wereld opent zich.
Een man trekt zich dan niet meer terug, bijvoorbeeld, omdat hij geen idee meer heeft wat er aan de gang is en hij er moe van is. Je komt loud & clear over, de zender is niet meer verstoord.

Nu de ontvanger: sta je open om te horen wat er leeft? Mag het aankomen?
..Lees verder over Mythe 9

 

 

Mythe 10: Gewoontes en patronen krijg je niet zomaar veranderd. Je moet veel met elkaar bespreken om een goede relatie te hebben, we zijn elkaars beste coach

 

Sleutel tot Ontsluiering


Hou je mond en let your body do the talking!

Zorg dat je je antenne aanhoudt om niet in de valkuil te stappen van een therapeutische relatie. Ook schieten vrouwen bijvoorbeeld makkelijk in de moeder-rol en mannen in de vader-rol. Don’t go there. Of doe een stap terug. De Liefhebber in jou weet beter.. geef dat de ruimte. Hoe spannend (of nieuw) ook.

Juist door vooral goed contact met jezelf, je eigen lijf en ruim (fysiek) contact met de ander te hebben, kun je meer ervaren van wat er werkelijk leeft en wat er nodig is i.p.v. wat je je bedenkt dat nodig is. Onze lijven zijn het kompas waarop je op een gegeven moment kunt vertrouwen.
..Lees meer over Mythe 10

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *