header over Sandra Academie voor Liefhebben Sandra Pijl

 

Welkom.

Ik geloof dat wanneer mensen werkelijk Liefhebbers worden, ze zowel hun eigen wereld veranderen, als de wereld om hen heen.

Ik geloof ook dat mensen dat deep down allemaal weten.
En graag willen.

In de eerste jaren van het pad van Liefhebben beschouwde ik het voor mezelf eigenlijk als ‘luxe’, in plaats van als basis. Dat was een misvatting waar ik veel van heb geleerd. Ik heb mijn leven inmiddels volledig toegewijd aan Liefhebben. Voor mezelf. Voor ‘de wereld’.
Voor mannen en vrouwen, om hen te supporten ook Liefhebber te worden. Ik heb ervaren dat dan, zowel bij mezelf als bij anderen, het leven en relaties als lichter en meer vervullend ervaren wordt op een manier die niet eerder voorbij is gekomen.

Eenvoudiger.
Dichterbij jezelf.
Voorbij strijd.
Vanuit moeiteloosheid.
Liefdevol.
Schaamteloos.

How does essence lead a daily life?
Toen ik deze vraag hoorde, op een Ridhwan-retreat waar ik was, was het voor mij essentieel om naar het antwoord te zoeken.
Die vond ik uiteindelijk door Liefhebber te worden.
En daarmee ook andere mensen te inspireren en ondersteunen.
Want wil ook jij niet een werkelijk vervuld dagelijks leven?
Een inspirerend liefdesleven?

In mijn eigen weg van vele vormen van (training & teaching) werk en ondernemen, verschillende vormen van liefdesrelaties, van opleidingen en trainingen, van contactvol met het leven zijn of me juist afgesloten voelen, heb ik ontdekt dat het gebrek aan Liefhebben ons het meest in de weg zit.
Ons hele systeem is gebouwd op affectie. We hebben daar honger naar.
Een belangrijk onderdeel van Liefhebben is het masculiene en feminiene in ons (mannelijke en vrouwelijke energie). Dat heeft grotendeels de sleutel in zich voor ons om krachtiger te worden en kwetsbaar kunnen zijn; opener, dieper lief te kunnen hebben, meer aantrekkingskracht te ervaren, levendiger en intiemer te zijn. En díe dingen zijn onze voeding.

Vele mannen en vrouwen heb ik ‘aan’ zien gaan door dit alles zelf ook te gaan ervaren.
Soms met een sprong, soms voetje voor voetje (met beetje ‘beginners’ argwaan – hoezo mannelijk of vrouwelijk?). Maar altijd met de uitkomst waar ik het voor doe: kracht, openheid, liefde, aanwezigheid en de lichtjes zien aangaan in de ogen en lijven van hen.

En ik heb het steeds weer gezien: wanneer we op de plek van de Liefhebber zitten, gebeuren er fantastische dingen voor onszelf en voor de wereld.

Dus wat jou wakker houdt of waar jij van droomt, als man, als vrouw, in je wens om dieper lief te hebben. Really ‘feeling alive’. Daar heb ik werk van gemaakt.
Ik heb mijn rijke ervaringen als voorzichtig meisje, wilde vrouw en wijze dame gebundeld.

Mijn gift aan de wereld.
Op naar een wereld vol Liefhebbers.
What a joy, such peace, such aliveness.130611-RFD-4025
Ik voel me altijd weer vereerd dat ik dit werk mag doen.
En het maakt me blij!!

 

Practicing what I’m preaching, preaching what I’m practicing.
Ik heb ook op die plek gezeten, van gelatenheid of frustratie. Ik weet hoe ‘comfortabel gevoelloos’ het kan zijn wanneer je niet of nét niet dieper kunt voelen dan waarvan je deep-down weet dat je kunt. In intimiteit, in je leven als man of vrouw.
Dat je meer ‘mweh’ of ‘mwah’ voelt, vaker dan ‘hell yes’ of  ‘oh já’! Ook al doe je veel leuke en fijne dingen.

Niet langer settelen voor less. Hier zat precies dat wat mij vollediger tot leven wekte. Ik ben helemaal ‘into it’ gegaan; in Liefde met mijzelf en dat wat altijd al mijn passie was nu echt in al zijn volledigheid aangegaan.
Liefhebben opent allerlei poorten naar wie we zijn en kunnen zijn.
En nu is er de Academie voor Liefhebben.

Erotiek in mijn leven.. het geheel der liefdegevoelens
Ik heb ervaren dat je relatie altijd met jezelf begint. Altijd.
Liefhebbers brengen meer schoonheid en de Kunst van Liefhebben in en leren meer te kunnen ontvangen binnen een relatie, ook dus binnen de relatie met jezelf. Ik heb dat ervaren als de mooiste en stevigste basis in mijn leven.
Ik heb daarmee gaandeweg de erotiek teruggebracht in mijn leven en ingevuld naar haar oorspronkelijke betekenis: het geheel der liefdegevoelens. Groots!

Ik heb de Kunst van Soulful & Soulsexy leven en relaties geleerd. De diepte van de polariteit tussen het mannelijke en vrouwelijke leren kennen. Seks en spiritualiteit dieper gekoppeld. Hemel en aarde verbonden.
Geen of of, maar en en.
Meer ruimtelijkheid en verbondenheid met mijn juicyness, eigenheid, levenslust. De indrukwekkende zoetheid van leven in waarachtigheid (mijn brandstof ), en de alles licht makende liefde. In al haar kleuren.
Feeling better than ever!

Wanna know more? 
Werken binnen en voor organisaties deed ik wel met plezier, maar altijd nam ik de mens achter het teamlid of project mee.. hoe is het werkelijk met jou? Hoe is het thuis? Hoe zit je in relaties? Daar begint alles. Ook in mijn vroegere onderneming waar ik klanten werkelijk onder mijn handen had (jarenlang een kapsalon gerund in een vorige leven), ging het 9 van 10 keer over hoe mensen zichzelf en hun (liefdes)leven ervoeren.
Trainingen en sessies op relatie gebied deed ik altijd het liefste.. Contactvol Relateren.
Met aandacht op dat waar ieders persoonlijke motor zit. Levensenergie, ‘sexyness‘, aliveness.

Na mijn 4-jarige studie psychosociaal counseling begon het pas echt te kriebelen.
Ik wilde meer. Ik wilde ‘mij’ helemaal ervaren. Ik wilde zindering. Met huid en haar, van binnen en van buiten. Het leven diep voelen, diep Liefhebben.

Ik heb verschillende opleidingen en trainingen gedaan, bij verschillende stromingen en leermeesters, en blijf dat ook doen. Er is veel moois en aanvullends op elkaar. Ik blijf de verdieping zelf ook steeds weer opzoeken. Dagelijks en in retreats en trainingen. Ik laat me graag raken, inspireren, bijscholen. Niet ‘alleen’ Tantra, en Tao.. ook communicatie, seksualiteit, lichaamswerk, ademwerk, en verdieping over de vele vormen van relaties.
Inmiddels bewandel ik het Liefhebbers pad zo’n 16 jaar, bewust. Mijn persoonlijke leven is natuurlijk ook een ongoing en onuitputtelijke, levendige leerweg voor mij.

 

 

 Sandra in de spotlight

Ter lering ende vermaeck..

– Geboren en getogen in een huis boven mijn moeders kapsalon. Altijd reuring op de onderste verdieping.
– Ooit punk, wave, en.. gewoon.
– Iedere week een ander kapsel met andere kleur.. toen. Puber.
– 13 jaar en een vriendje van 21.. Verder behoorlijk verlegen meisje en een lief ‘kopje op pootjes’.
– 16 jaar, bijna een jaar alleen in de USA gewoond, San Antonio Texas. Foreign exchange student. Senior year Highschool. Some year!
– Mijn eerste passie was al dansen. Ik dans liever dan dat ik hardloop.
– Ben gek op intelligentie (with heart & balls please).
– Mijn lijf en ik zijn inmiddels dikke vriendjes. Ik geef haar lieve aandacht en 99% plantaardige & bio voeding, en adem tegenwoordig Buteyko stijl.
– Ben Rotterdamse en Groningse, flirt met Amsterdam en ik hou van de rest van de planeet. Wereldwijf.
– Woon in een oud monumentaal schoolgebouw, mijn huis is het sfeervolste klaslokaal van NL.
– Leef op van vrienden, (verkleed)feestjes, dansen, alleen zijn, gooood loving & living, soul to soul, een perfect briesje dat mijn huid vriendelijk streelt en geurt als pure liefde, zonnig vertoeven, winters teruggetrokken, wijntje & whiskey, conscious crazyness, rauwe waarheid en liefdevolle waarachtigheid, kleine fijne verrassingen, briljante muziek, mijn zelfgemaakte soep.
– Thee altijd, koffie soms. #traktatiemomentjes
– Ben gek op de zee. Bos. Heide velden. Rotsen en bergen. Stad. Weer of geen weer. Wandelen.
– Gek op autorijden en treinritjes. Reizen.. en thuis in mijn hut zijn.
– Woon samen met Poes, ze heet Fotî. Of Poes. Een Blauwe Britse Korthaar. Ze komt haar knuffels gewoon halen: taptap met pootje op mijn arm. Of gezicht als ik niet meteen luister.
– Heb een volwassen dochter, she rocks.
– Trouwen, scheiden, alleenstaand moederschap, lat, poly, samenwonen, single.. been there, done that. Ik ken verschillende leef- en relatievormen van binnenuit.
– Schilderen yes! Verf in mijn haar, mijn voeten op het doek, vingers als penselen.. graag!
– Acteren yes! Alle kanten van het mysterie van het menszijn induiken. Spelen, ontdekken, begrijpen, identificeren & desidentificeren, laten raken, veelvormigheid..
We are everybody.

 

Toen ik mensen even vroeg 1 belangrijke eigenschap van mij te noemen zeiden zij dit:

een open hart, puur, betrokken, intens, diepzinnig, zacht, sensueel, moedig, doortastend, creatief, inspirerend, vol levensenergie, spannend, frisse houding op het leven, krachtig, uitstraling, meedenker, vernieuwend, oprecht.

NEWSFLASH!

Sandra Pijl is... Puja Love.

Stay tuned for her new website and events under her new name and branding coming Spring 2018!

Create your
juiceful high quality
life & love

Let your intimate powers lead you.
Thrive in all aspects of your life

www.pujaloveart.com

More english?
Yes!
But I keep speaking and working in dutch and in Holland as well!
Feel welcome.

Discover the True Lover in you!

Free Tips & Love coming your way
* = verplicht veld

Soulsexy Button Academie voor Liefhebben Sandra Pijl

LoveLife Button Academie voor Liefhebben Sandra Pijl

Turned on Tapped Academie voor Liefhebben Sandra Pijl