Hoe haal je meer uit je seksleven? Valentijnsdag, 50 Shades, seksueel open zijn en een interview.

Hoe haal je meer uit je seksleven? Valentijnsdag, 50 Shades, seksueel open zijn en een interview.

Ik gaf er een interview over..
Hoe zit het eigenlijk met jóuw seksuele ontwikkeling?


You can ravish your woman so deeply that her surrender breaks your heart into light.

~David Deida

Als je 20 bent is seks anders dan wanneer je 40 bent..
Leuker? Moeilijker? Diepgaander? Minder? Meer?

Artikel Shhh Februari 2015 1503355_850097875037091_6342596079046950146_n

 

Mannen en vrouwen ervaren door de jaren heen veel meer binnen hun seksualiteit dan dat ze zich bewust waren in hun jongere jaren.
Dat weet ik van mezelf, en uit het contact met de vele mannen en vrouwen die ik ontmoet. 
En ze weten ook dat ze er meer uit kunnen halen.
Tegelijk is de vraag die mannen en vrouwen zó bezighoudt: hoe?


Hoe haal je meer uit je seksleven? Is die vraag de kracht van 50 Shades of Grey? De geheime agenda van Valentijsdag?

Er is natuurlijk een (r)evolutie aan de gang in de slaapkamers en tussen mannen en vrouwen.
Dat gaat door de eeuwen heen al met soms zúlke merkbare verschuivingen.

In onze tijd, kun je zeggen is de roep van mannen: ik wil een vrouw naast me (in bed) die zich aan mij volledig over kan geven, vrij is en levendig.
Dus voorbij alleen de onafhankelijke stoere lady die de helft van de tijd als een control freak alles overneemt van wat jij zou doen, of die vrouw die ‘uit’ is, geblust en leeg, niet sprankelt.

Vrouwen, hoe heimelijk soms ook, zeggen: ik wil een vent naast me (in bed) die er helemaal is en me tot totale overgave kan brengen. Dus voorbij de aardige, gevoelige, gelijkwaardige man op de bank of die ‘afwezige’ kerel die (net) niet echt jouw snaar kan raken, deep down. En die soms (stiekem) denkt dat ‘ie al een geweldige lover is. 
 Kiss 404478_204879229653920_645742261_n1-490x700
En.. zoals het buiten het bed is, zo is het ook in het bed.
Vaak.
Mocht je je dat nog niet realiseren.. dit is interessant terrein in jezelf.
Ga eens kijken naar hoe je je beweegt en hoe zich dat ook in je seksualiteit uit.
Seksuele energie is namelijk niet alleen ‘een moment’. Het is je levensenergie. Het is altijd met jou verbonden en het verbind jou aan ‘leven’.
We zijn seksuele wezens. Of je dat nou leuk vindt of niet, ha.
Even opnieuw herwaarderen hoogstens. 


We are sexual beings having a human experience

FB sexuality is not part-time 1011395_156610571193806_1280606647_n

 

50 Shades van iets.. maar wat? 
Toen het boek 50 Tinten Grijs ineens ‘daar’ was. Ging het rap met de oordelen.
Kasteelroman nieuwe stijl. Vrouwen die gezien werden als: ‘zie je wel dat ze voor de rijke stinkerds gaan’ of ‘ willen ze tóch gedomineerd worden’.. En alle varianten.
Intellectueel of  ‘verstandig’ Nederland waagde zich voornamelijk aan afkeuring.

Ja, het is allemaal niet zo goed geschreven, en ja, het is vast een slap script geworden eenmaal door alle ‘keurende milieu-straten’ heen gehaald. En kunnen alle ‘zichzelf respecterende recensenten’ en de rest van de wereld er weer alles van vinden. (Ik ben ook geen groot fan, maar ik hou van waar het voor staat in mijn beleving.)
En ja, het is nogal wat dat Meneer Grijs’ ‘bijzondere’ (seksuele) voorkeur ‘natuurlijk’ komt door een getraumatiseerd verleden.
En ja… er wordt een economisch slaatje uitgeslagen. Soms minder mooi, soms aardig. Zoals het glossy magazine Shhh, waar dus ook een artikel in staat over vrouwen en hun seksuele ontwikkeling, waar ik er één van ben.

Er is gewoon ook vooral goed nieuws. 
Wanneer 100.000.000 (honderd miljoen ja!) vrouwen en masse het boek kopen en lezen.. dan is er wat aan de hand.
Als drommen voor de deur staan voor de film even later.. De Bevestiging. (En de film is altijd minder dan het boek, u weet wel.)
Wat wordt er gezegd met deze massale beweging?
“ Wij zijn seksuele wezens. Wij vrouwen willen vrij zijn én jou, man, daar in ontmoeten. We willen dat je er helemaal bent, en ons over kunnen geven”.
En dat gebeurt alleen vaak niet. Niet daar waar het diepe verlangen ligt wordt er doorgaans iets ingelost.
Maar we zijn wel onderweg met elkaar! We willen het.

Wat leeft er in jou?
Durf jij te kijken wat je er uit kunt halen?
Durf jij mee af te dalen in het spectrum van wat hier nu eigenlijk wordt laten zien? Welke laag er wordt aangeraakt?
Met al deze archetypische karakters en settings?

Ik schreef daar zelf een stukje over ten tijde dat het boek een enorme hype werd en naar mijn mening de ene onzinnige verklaring na de andere over elkaar heen buitelden.


Hier een stuk uit wat ik schreef:

“ Ik snap het wel.. het enorme succes van 50-tinten. Ik geloof alleen niet dat het alleen gaat over het steeds genoemde: “vrouwen houden gewoon van een klassieke lovestory (oja-en-sex-hihi)”.
Wat in die lovestory houd ze dan zo van?

Volgens mij zit het grotendeels zo, even kort door de bocht: vrouwen (het feminiene in hen) willen zich over kunnen geven aan de dominantie/leiding van een man (het masculiene), die dat vol aanwezigheid en bezieling aankan. Dat brengt haar tot ongekende sensaties en dieptes, en zo opent zij zich meer en meer. Vrouwen worden niet zo vaak geraakt op dat stuk. De aantrekkingskracht tussen de hoofdpersonen is in het verhaal de rode draad. Dat ontstaat door polaire krachten: masculien (mannelijk) en feminien (vrouwelijk).

Die polariteiten die gebruikt worden in het dom/sub -(liefdes)spel is precies waar je dat ook kunt voelen, ook al is het niet persé helemaal hetzelfde. 
Bij gebrek aan voldoende mooie rolmodellen die ons een mooi polair relatieleven voorleven, is er nu een boek waarin ons dit min of meer aangereikt wordt, zij het in een ‘vertaling’.
Het is een tijdsbeeld in mijn beleving: we zijn toe aan the next step. Mannen en vrouwen, maakt u op voor a new era.

De man mag weer man zijn, met de rijping van de afgelopen decennia op emotioneel en sensitief gebied en de vrouw weer vrouw, met de rijping van ‘onafhankelijk haar mannetje kunnen staan’. We willen spanning en sensatie, maar dan op een dieper, extatischer niveau. Komen in jezelf waar je nog niet geweest bent. En ervaren van liefde, vrijheid in optima forma.. 

Ik las afgelopen week: ‘yes, women love sex. Just not the sex that’s on the menu’. 
En vrouwen zijn zich daar in het algemeen zelf ook nog net iets te weinig van bewust. Plakken door op al bestaande beelden en ideeën  over zichzelf of hun (seksuele)relatie, of blijven op die manier expressie geven in ieder geval. We weten dat er meer ’te halen’ is deep down.
En we want thát! Mannen ook!
Maar, nu nog de praktijk..

Geloof mij: in al die zoveel-meer-verkochte-speeltjes-en-zweepjes.. daar zit ’t ‘m niet in. Het kan hooguit een leuk middel zijn.. Misschien zelfs heel leuk. …Áls je partner weet hoe die er mee om moet gaan to make you really tick…
En dan bedoel ik niet alleen de mechanische handelingen”

FB meisje aan staart 525521_507786559239621_1433101318_n

Vrouwen wíllen geopend worden! Ze willen je wel lieve man, zelfs met huid en haar.
Ze hebben alleen jouw skills nodig om echt geopend te worden. Zodat jij weer in haar diepte meegenomen kan worden. Dat vraagt kunde en kunst. Overgave en doortastendheid.
En jij hebt het in je om haar daar te brengen. Daar heb je wel bijscholing voor nodig. Bewuste ontwikkeling.
En lieve vrouwen: don’t settle for less. Je helpt niemand door je lover niet scherp te stellen op wat wel en niet (echt)werkt.
(En vice versa natuurlijk for you men.)

Laten we ontwikkelen!
Het is leuk, én noodzakelijk.

Er is nog zoveel meer wat er voor je in petto ligt.
En mannen en vrouwen die goed in hun seksualiteit zitten, seksueel open zijn, functioneren op alle andere gebieden ook veel beter!

 

Mijn seksuele ontwikkeling in een magazine.

FB Shhh Magazine 10996680_850092601704285_8558007527766692701_n
Ik werd laatst getipt en gevraagd: wil je jouw verhaal vertellen over je seksuele ontwikkeling door de jaren heen?
Ja, wilde ik.
Het is fijn om vrij te zijn van gêne, schroom, schaamte dit te doen. En die vibe door te geven aan anderen. Het was fijn om de wereld niet meer als een soort tegenstander te zien t.o.v. open zijn hierover, maar als een plek met ongekende mogelijkheden waarin dat goed kan landen.
Want we houden onszelf te makkelijk in een vorm die ons eigenlijk niet (meer) past.

En qua seksuele ontwikkeling.. vertellen we onszelf makkelijk verhaaltjes dat ‘het wel goed zit gewoon, eigenlijk’. Maar wát dan? Wat zit er werkelijk zo goed?

Een eerlijk verhaal.
Een eenvoudig eerlijk verhaal van een twintiger, dertiger, veertiger en vijftiger binnen en naast alle zogenaamde ‘zwoele sfeermakers’ in het eenmalige blad Shhh. Speciaal ontwikkeld en uitgekomen  rond de film 50 Shades of Grey.

Goed idee. Seksualiteit is zoveel meer dan we nog steeds denken, daar kan je niet genoeg aandacht aan schenken, nietwaar?  Laten we maar blijven onderzoeken en opengooien.

Vandaar ook mijn vraag aan jou: Hoe is jouw seksuele ontwikkeling door jouw jaren heen?
Voor alles hebben we bijscholings- en ontwikkeltrajecten.. waar ontwikkel jij je op intimiteits gebied en op seksueel gebied?
Betreedt je andere gronden om te ontdekken? Kun je voelen dat je behoefte verandert? Dat je beleving verandert? Verdiep je je in wat seks écht meer is dan alleen opwinding, ontladen van spanning of fijn knuffelen? Wat het opent in je?
Neemt je nieuwsgierigheid waarschijnlijk ook toe: is dit alles? Waar vind ik meer? Anders? Meer diepgang en verbinding, zonder onstuimigheid in te leveren..! Hoe doe ik dat?
Bijvoorbeeld.

FB man chest klein  - 1

Valentijnsdag – de perfecte dag voor een ontwikkel date met.. jezelf.
Ga eens met jezelf een date aan, juist op Valentijnsdag. Misschien naast een andere ‘date’, dat kan prima samengaan.
Maar kijk eens echt goed naar de mate van gevoel van vervulling binnen je intieme en seksuele relatie. Hoe dat binnen jou voelt.
Er is niemand anders die daar namelijk bij kan, iets aan kan veranderen, of je op kan attenderen.
Echt niet.

Neem eens even de tijd om te zien wanneer je je beste seksuele ervaring had.
Met ook hier weer radicale zelfliefde om jouw seksualiteit rustig te aanschouwen.
Wat komt er op?
Wat maakte dat het zo goed/fijn/geweldig was? Maak het zo precies mogelijk.
Deel het moment eventueel met een partner of een bekende waar dat okay mee voelt, hoe spannend ook.
Maak het gewoner dat je je seksualiteit serieus neemt. Deel wat je nog wel eens graag zo zou willen ervaren. Minstens met jezelf.

En wie weet wil je wel verder kijken om dat wat zo mooi kan zijn, verder te cultiveren.
Door-ontwikkelen in seksueel zijn en seksueel open zijn. 
En even voor the record: seksueel open zijn betekent niet dat je elke dag seks hoeft te hebben.
Het betekent dat je toegang hebt tot je grootste levenslust. Je diepste jij. Vrij.

De Kunst en Kunde van een Liefhebber.

Wie wil dat niet?

Heb je niks met Valentijnsdag? Niks met 50 tinten wat dan ook?
Prima!
Dan doe je gewoon je onderzoek en je date zondag de 15e, en dan iets met 60 tinten Liefhebben.
Conscious Love. Conscious Sex.
Die Liefhebber wil wel. Die gaat precies daar over.

You can ravish your woman so deeply that her surrender breaks your heart into light.

~David Deida

Foto Shhh Glossy verkleint sandra-160 - 1

Het glossy magazine Shhh is overal verkrijgbaar.
Hier vind je hem ook.

Leuke ervaring, met leuke fotografe.
Zie hier haar website.
Een aanrader als je op een heel prettige manier prachtige foto’s wilt!
Ik denk er aan om met een groep, een hele fotoshoot middag te doen, waarin je je verschillende uitstralingen en kanten van jezelf laat zien. Rauwe, wilde, classy, zachte, ingetogen, sexy enzo kanten.
Jammie. Wie wil?

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *