De 9 onweerstaanbare effecten van Tevoorschijn Komen en hoe je dat doet.

De 9 onweerstaanbare effecten van Tevoorschijn Komen en hoe je dat doet.

 

Come out, come out, where ever you are
You’ve taken this thing way too far

 

Tevoorschijn Komen.
Misschien een nieuwe term voor je. Op deze manier.
Picture this: Je bent zonder dat je het weet of wilt een beetje verstoppertje aan het spelen. De hele dag. En avond.

En dat terwijl de Liefhebber in jou niets liever wil dan dat je meer tevoorschijn komt. En dat je zo ‘aan’ staat dat het niets meer uitmaakt wat de omstandigheden zijn: je voelt je helemaal prima in die omstandigheid.

Je zó ‘aan’ voelen staan. Je zo vol in je manzijn of vrouwzijn kunnen voelen. Liefde-vol.
Dat het overstroomt en op die manier veel meer in direct en intiemer contact bent met jezelf en de wereld om je heen.
Licht, zonder ruis, zonder teruggetrokkenheid of weerstand.
Direct, kwetsbaar én krachtig.
There you are.
Totaal in het moment. En in je innerlijke spotlight.
No more verstoppertje zonder dat je er erg in hebt.

 

Ontspannen samenvallend met het leven en met wie je bent.
Ik ben al heel wat jaar het pad aan het bewandelen van meer en meer open en aanwezig zijn.
En nu weet ik sinds een poos pas echt wat het het inhoudt om werkelijk tevoorschijn te komen.
Om er echt helemaal te zijn in je volste glorie. Je zelf meer door te laten schijnen, in je lichaam, je stem, je adem, je porieën, je bewegingen, je lach, je traan.. In your daily life.
Ontspannen samenvallend met wie je bent en hoe je in het moment bent. Open voor hoe het leven precies door jou heen komt, ieder moment opnieuw.

Tevoorschijn Komen maakt jou en je omgeving blij!
Terwijl ik contempleerde over wat de afgelopen periode voor me betekent heeft en wat ik in grote lijn heb mogen ervaren en zien, is het wel het Tevoorschijn Komen dat naar boven kwam.
Van mezelf én mensen binnen de Academie voor Liefhebben, in groepen en binnen sessies.
Ik ben zoveel meer tevoorschijn gekomen in mijn leven. Ik krijg zoveel verrassend fijne complimenten en mooie dingen naar me toe. Mensen zien een extra dimensie, vragen wat er met me gebeurt is, worden blij van mij en het inspireert ze (ja, echt 😉 en dat is dus puur omdat ik er net iets meer ben – tevoorschijn gekomen.

Ik vul mezelf steeds vaker helemaal uit en ik laat dan geen ruimte meer tussen mij en mijn omgeving, tussen mij en hoe het leven op me af en door mij heen komt. Ruimte als een soort beschermingsruimte. Waar soms een muur komt te staan, of waar ik ruis laat ontstaan, waar teruggetrokken afwezigheid kan huizen, waar verlegenheid of schaamte me kunnen doen krimpen en afstand geven..
De plek waar je denkt dat je grens (bewaking) zit en dat je die plek daarvoor nodig hebt.

Niks is minder waar!
Hoe meer je tevoorschijn komt, en dus hoe meer en directer je aansluit op je omgeving en jezelf, hoe beter je je grenzen kunt aangeven!
Én hoe beter je je wensen kunt inbrengen. Én hoe zelfverzekerder en rustiger je je voelt.

Het is de onmiddelijkheid van werkelijk ervaren, zonder dat je er van wegschrikt.
Je bent en je blijft. Volledig verbonden, autonoom en responsief in plaats van reactief.

En dat alles, dames en heren.. Is onweerstaanbaar.
Niet alleen voor anderen, ook voor jezelf! Daar wil je meer van. Dít is leven.

Wat is tevoorschijn komen precies?
Tevoorschijn komen is een eind product zou je kunnen zeggen van al je ‘werk’ aan jezelf in zoveel mogelijk zelfliefde. Hoe je in een nieuwe relatie bent met jezelf.
En tegelijk is het ook je ‘medicijn’. Het helpt je acuut dicht bij jezelf komen en alle repeterende ‘onzin’, de verhalen en aannames van de mind en patronen waar je zo makkelijk in verstrengelt raakt, weer los te kunnen laten.

 

Het heeft een onmiddelijkheid. Jezelf in al je glorie uitvullen en ervaren zonder ruis ertussen van de mind.
Tevoorschijn gekomen zijn is een zijns-vorm voorbij ‘jezelf laten zien’ en ‘jezelf zijn’. Het is een andere categorie. Het is een zijn vanuit een wezenlijke ontspanning en totaal toestaan van wat zich aandient. En het vraagt maar één ding: radicale zelfliefde. 


Je hele zelf bewonen als man, als vrouw. Met huid en haar, ballen en borsten.
Tevoorschijn komen is jezelf openen in liefde voorbij de grenzen van je huid. Volledig uitnodigend, jij in kwetsbaar contact met de wereld om je heen, en de wereld om je heen in direct kwetsbaar contact met jou.
Het is totaal open en krachtig. Het is jezelf totaal belichamen als man, als vrouw. Je bewoont jouw hele zelf, met huid en haar. Met ballen en borsten.
Je laat geen hoekje meer leeg van jezelf en dus geen vezel meer onbenut.
Kun je de kracht ervan al voelen?

FB fresh-cherry-fruits-1920x1200

Sappig fruit zijn.
Jezelf niét belichamen op deze manier, is jezelf en de wereld beroven van iets groots.
Stel je maar voor: neem een fruitsoort in gedachten en stel je voor dat die zich iets terugtrekt in aanwezigheid. De kleur minder, de vorm minder, de sappigheid minder, voedingswaarde minder, de smaak minder, de volte minder.. en die ligt tussen ander wel vol aanwezig fruit in al hun kleur, vorm, glans, voedingswaarde, juicyness.. Welke kies je dan? Welk stuk is dan het meest aanwezige fruit in al haar facetten? En het meest aantrekkelijk daardoor?

We willen allemaal zo vol mogelijk onszelf zijn, net als in het voorbeeld van het fruit. En toch trekken we ons vaak minstens iets terug uit die volte.
We vinden het op een ander niveau spannend om zo vol aanwezig te zijn.

 

Door zo tevoorschijn te komen in jezelf, in je (gewenste) relatie, je werk, je seksualiteit, je zelfliefde, maak jij het verschil.
Basicly zit je nooit op iemand te wachten, dat is een illusie.

De Liefhebber in jou wil niets liever dan dat je meer en meer ‘aan’ staat. Daar kun je zo heerlijk spelen met alles, is het leven lichter en intiemer.
Nieuw. Alles is steeds opnieuw nieuw. Fris en kleurrijk, hoe zwart-wit ook.
Hoe zo’n ogenschijnlijk subtiel verschil het verschil maakt..

De 9 onweerstaanbare effecten van Tevoorschijn Komen

 

1. Van schaamte of schroom naar meer vrijheid

Gêne, schroom en schaamte maken dat we ons kleiner en verkrampter voelen dan we willen. Wanneer je helemaal tevoorschijn komt, is dat voorbij. Je kunt nog wel eens een beetje voelen hoe dat ’trekt’ aan je, maar je hoeft niet meer te verdwijnen daarin. Zolang je jezelf blijft uitvullen, heeft het geen kans om ergens aan te haken in je, en drijft het gewoon voorbij.
Nooit meer slachtoffer van schaamte! Niet meer terughoudend door gêne of schroom. Wat een vrijheid!
Kun je zien hoe je dan ook niet meer in de verdediging hoeft? Of de aanval inzetten ter verdediging? Het hoeft niet meer..
Je bent meteen ook besmettelijk voor alle mensen om je heen: iedereen wil zich wel zo vrij voelen on some level. En mensen voelen zich vrijer om (dieper) contact met jou te zoeken omdat je nu heel benaderbaar bent.
We vinden mensen die zichzelf tevoorschijn laten komen heel prettig en aantrekkelijk. Soms confronterend.

 

2. Van spanning naar ontspanning

Als je niet helemaal tevoorschijn gekomen bent, zit er spanning in je lijf. Je kaken, schouders, billen, gezicht, tenen, adem.. We zijn makkelijk wat uptight zeg maar.. Er bevindt zich vaak een spanning in je lichaam de niet strikt noodzakelijk is.
Zodra je jezelf vol laat lopen met jou, ontspant je lichaam volledig. Dat geeft een signaal af naar je hersenen dat ‘het gevaar geweken is’. Je ontspant daardoor nog meer. Hoe meer ontspannen, hoe opener je bent. Hoe opener, hoe vriendelijker en ontvankelijker.
Het is geen kwestie van doen, maar een kwestie van de spanning opheffen die jou tegenhoudt dat je zo gevuld raakt.

 

3. Grenzen: van controle naar afstemming.

Uit angst dat er over een grens wordt heengegaan of dat we niet worden gezien of gehoord in het aangeven ervan, reageren we vaak vanuit een controle-kramp, soms al zelfs vooraf aan een situatie, feitelijk nog niks aan de hand..

Zodra je meer tevoorschijn gekomen bent, heb je meer gevoeligheid, ben je sensitiever, en heb je ook een directe respons op dat wat die sensitiviteit raakt.
Door je ontspanning voel je meer en kun je het direct koppelen aan wat je wel of juist niet wilt, waar nodig. De woorden komen vanzelf, ook al zijn ze niet persé ‘ideaal’, het is wel helder waar ze vandaan komen. Je bent afgestemd in wat je past en bent daar helder in.

 

4. Van behoeftigheid naar nabijheid.

Soms ben je als man of vrouw behoeftig. Je wilt iets van iemand. Vaak van een partner of een liefje. Zo erg, dat je het (onbewust) wilt claimen of dat je je verscheurd voelt als je het niet krijgt.
Zodra je behoeftig bent, voelt het spannender om meer tevoorschijn te komen. De mogelijkheid van afwijzing ligt bijvoorbeeld voor je gevoel op de loer.
Achter je behoeftigheid zit altijd een verlangen naar nabijheid.
Vervelend is, dat wanneer je vanuit behoeftigheid met iemand bent, je juist die nabijheid niet voor elkaar krijgt. Niet echt. Het blijft vragen om meer, net zolang tot je de ander er soms helemaal juist mee wegduwt.
Wanneer je jezelf helemaal uitvult, vanuit radicale zelfliefde je ontspannen vol laat lopen met jou. Dan kun je dichterbij de ander komen, doordat je zo connected bent met jezelf. Je hebt die ander niet nodig-nodig, maar je kunt dan wel heel intiem zijn, of het op welke manier dan ook heel goed hebben, in echte nabijheid.

Waar radicale zelfliefde het enige is dat het van je vraagt om meer tevoorschijn te komen, is behoeftigheid het enige dat het in de weg staat.

 

5. Van gevaar voelen naar thuis komen.

Je denkt, beter gezegd, je mind denkt, dat het gevaarlijk is. Dat het vragen om moeilijkheden is.
Je vol in brengen en je volte er laten zijn is niet iets wat als eerste altijd natuurlijk voelt, ook al is het dat wel.
Je ego structuur beschermt je als het ware. Dat dat vaak niet meer hoeft, heeft het ego geen boodschap aan. Alleen de ervaring aangaan kan je daar doorheen helpen, je creeërt zo een nieuwe ruimte van veiligheid. Dan geeft het ego mee.
Als je eenmaal jezelf meer en meer tevoorschijn laat komen, weet je hoe zoet en krachtig, hoe onnoemelijk fijn dit is.
Thuis. Het is eigenlijk thuiskomen.

 

6. Van pijn naar meer ruimte in bewustzijn.

Als je pijn oploopt door een moeilijke situatie, kan het zijn dat je erg in reactie of emotie schiet.
Niet alles in het leven brengt vreugde of extase. Er is gewoon ook een deel dat zompig, hard, verdrietig, onterecht, grijs, angstig of domweg pijnlijk voelt.
Hoe meer je ‘aan’ blijft staan, hoe minder grip deze dingen op je hebben zodat je er in verdwijnt.
Je kunt dan nog wel de pijn of ongemakkelijkheid voelen, je houdt ook meer contact met de rest van jou en je omgeving. Dus er is niet maar één ding dat je overrompelt.
Je houdt bewustzijn om de ervaring heen wanneer je meer tevoorschijn komt. Daarvandaan kun je je ook helderder uitdrukken. Het geeft je ruimte.

 

7. Van terughoudendheid naar jezelf meer inbrengen.

Voor je het weet ben je ‘met een stapje terug’ aanwezig in een situatie, of in een gezelschap. Je brengt jezelf net niet echt helemaal in. Verbaal, fysiek of in energie, je kunt op verschillende manieren terughoudend zijn.
Wanneer je meer tevoorschijn komt, kun je met veel groter gemak ook jezelf vollediger inbrengen. Niet dat je het hoogste woord voert daarmee, of met veel nadruk aanwezig persé, maar een rustige, open, aanwezige aanwezigheid als basis. Het is niet zo dat je een extrovert persoon ‘wordt’. Niet de extrovertheid doet het hem, meer de uitgevuldheid. Mensen schijnen, stralen, zijn oprecht en helemaal daar. En wie weet is er ook uitbundigheid.. het kan allemaal, we weten het nooit van tevoren.
In volle glorie zijn, precies zo als het is. Niet meer en ook, niet minder. Het is een erotische ervaring, in de zuiverste zin van het woord.

FB black & white guy radiant

 

 

 

 

 

8. Van ondefineerbaar naar meer je man-zijn of vrouw-zijn voelen

We zijn allereerst mens. Daarna man of vrouw. (Of varianten daarop)
Met de Academie voor Liefhebben richt ik me ook juist op meer in contact staan met de man of vrouw in jou.
Die wil meer tot zijn en haar recht komen na jaren van ondefineerbaarheid of onterechte identiteiten opgeplakt krijgen. Echte mannen hebben een 3 delig pak of een leer jack aan, echte vrouwen hoge hakken of rode lippenstift. Yeah, right. Maar als je dat dan niet ‘aan hebt’, hoe voel je je dan meer mans en meer vrouws?
Door het van binnenuit te voelen. Je lijf te bewonen van top tot teen. Je yoni of lingham (geslacht) helemaal voelen en de levenskracht die daar huist.
Je rondingen, je kracht, je zachtheid, je hart, je blik op de wereld, als man, als vrouw.
Het masculiene doet andere dingen dan het feminiene. Prachtig. En het vult elkaar perfect aan.
Dat in je open zetten, voelen hoe je jouw essentiele kracht belichaamt, geeft je direct een gevoel van bestemming, meer dan het lege ondefineerbare. Niet als een nieuwe identiteit, maar als een gronden in jezelf.

 

9. Van vlak naar blij & juicy, ook al ben je nog niet ‘af’.

Wanneer we niet ‘aan’ staan is het hele leven vlakker. Lekker rustig.. zou je zeggen.
Dat we onze ‘boat niet willen rocken’ en voelen wat er echt te voelen is, is een van de redenen dat we liever vlak blijven inderdaad. Tevoorschijn komen maakt alles voelen lichter én fijner! Het is allemaal sneller fijn, blij en juicy. Zelfs moeilijke dingen kunnen extatisch gaan voelen.

En zo proeft het dus uiteindelijk altijd naar meer. En dat is maar goed ook! Het is onze essentie om zo ‘aan’ te staan. We zitten te wachten op onszelf en elkaar om op deze manier te leven. Volledig tot bloei komen in het moment, ook al ben je nog ‘niet af’, en voel je nog veel meer potentieel in je: je kunt wel helemaal tevoorschijn komen in wie je nu bent. Dat is steeds weer de eerste stap.

 

Zoals je bent bedoelt..
Ik heb de afgelopen periode heel veel trainingen, workshops, sessies en events uitgevoerd. Heerlijk en intens was het.
En ik ben dus heel dankbaar en trots dat ik weer zoveel deelnemers en coachees in verschillende mate tevoorschijn heb mogen zien komen. Want het is het mooiste wat er is. De lichtjes weer aan zien gaan in ogen en lichamen. De ontwapening mogen zien en voelen. Mannen en vrouwen die helemaal tot leven kwamen. Weer vol werden. Wat een schoonheid en krachtigheid.

Wetende dat er een nieuw ankerpunt is geslagen: je wilt niet meer standaard terug in ‘minder jou zijn’. Je wilt je heerlijkste stuk fruit zijn, precies zoals je bent bedoelt.

 

Hoe doe je het?

–  Ga eens zitten met een timer die je op 5 minuten zet. Dat er een timer staat geeft rust, je geeft je over aan deze 5 minuten.
– Sluit je ogen
– Voel hoe je zit, hoe je lichaam de ondergrond raakt, hoe je kunt rusten op de plek waar je zit.
– Voel en volg je ademhaling. Ontspan steeds iets meer bij iedere uitademing.

– Voel je lichamelijke sensaties, hoe subtiel misschien ook.
– Nu ga je jezelf helemaal vol laten lopen met ‘jou’. Voel hoe je jezelf helemaal uitvult. De kraan aan. Alle ruimte in je, alle delen van je lijf laat je vollopen met jou.
– Je laat je hart volstromen met jou.
– Je laat jou overstromen van jou. Voorbij je lichaamsgrenzen laat je het heen stromen. Geniet van de fysieke sensaties en mogelijk je emotionele sensaties. Glimlach zacht.
– Je opent je ogen en blijft deze volle, contactrijke en overstromende staat voelen.
Je geeft jezelf de ruimte dit helemaal te voelen en bent nieuwsgierig naar alle sensaties die voorbij trekken. Je laat alles steeds maar toe.. open. Met een glimlach. Wanneer je voelt dat je je minder nieuw voelt, dan laat je je weer een beetje extra vol lopen en overstromen. Geen ruimte latend tussen jou en je omgeving. Direct en open, kwetsbaar contact houdend.

– Je timer gaat af, je zet hem uit, terwijl je jezelf fijn uitgevuld houdt.
Zo ga je de rest van je dag in en zien hoe dat gaat.
– Dit kun je vaker doen, overal, in elke situatie. Weet dat het je in sommige situaties makkelijker af zult gaan dan in andere. Oefen vooral veel in situaties waar je je heel of redelijk gemakkelijk voelt. Je leert je systeem dan vertrouwen en ontspannen en dat het later ook in moeilijkere situaties toch de ruimte kan benutten in je bewustzijn om meer en meer tevoorschijn te blijven komen.
– Ga er niet ‘aan werken’. Het is dus niet een kwestie van ‘doen’, maar meer de spanning laten opheffen die het tegenhoudt dat je zo gevuld raakt.

 

Het lijkt me duidelijk, maar toch nog even voor de zekerheid: dit vol zijn van je zelf, is een heel andere dan de ‘gangbare spreekwijze’ dat iemand vol is van zichzelf. Je zou kunnen zeggen dat dat een ‘doorgeslagen kant’ is. Een opgeblazen ego, meer dan een waarachtig uitgevuld mens.

De plek waar het vandaan komt is dat wat groter is dan jij als persoonlijkheid.
Het is als de lente toestaan waarin alles tot bloei komt.

 

 

I want to do with you what spring does with the cherry trees.
~ Pablo Neruda

4 Comments

 1. Wat mooi verwoord. Het raakt me in mijn hart en dankbaar dat je dit deelt en in de wereld zet! Liefs Gerd

  Reply
  • Dank je wel voor je woorden Gerd! Graag gedaan..
   Fijn dat het zo mooi aankomt.

   Reply
 2. Beste Sandra, erg mooi verwoord: jezelf laten vollopen met jezelf, zodat je stralend en juicy bent. Dankjewel! xxx

  Reply
  • Hallo Gauri, graag gedaan.. Geniet van je stralendheid en juicyness! Daar kunnen we niet genoeg van hebben.

   Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *